Introducere » REMEDII NATURALE » Energizant: miere polen lăptişor
Folosindu-se de calităţile unice ale lăptişorului de matcă suplimentul alimentar este destinat atât prevenirii unor afecţiuni dar in primul rând întăririi imunităţii.
Iată câteva din proprietăţile materiilor prime ce intră in componenţa sa:
LăPTIŞORUL DE MATCĂ conţine: apă; proteine, amino-acizi esenţiali (întreaga gamã); glucide 11 %; acizi graşi (5%); vitamina B5 (150-250 mg %); calciu, magneziu, sodiu, potasiu, zinc, cupru, fier, mangan, vitaminediverse (A, B1, B2, B6, B12, D, E, K). Lãptişorul de matcã are probabil cea mai mare concentraţie de vitaminã B5 (antioxidant puternic) dintre toate produsele naturale cunoscute.
POLENUL conţine substanţe indispensabile vieţii ca: Aminoacizi (metionina, valina, jizina, cistina, glutamina etc.) care accelerează funcţionarea ficatului şi implicit dezintoxicarea organismului; Grăsimi şi mai ales acizi nesaturaţi - linol, acid linolic, acid arahidonic. - care joacă un rol important în prevenirea arterosclerozei fermenti, hormoni, vitamine, flavonoizi. necesari organismului, pentru mărirea puterii de rezistenţă. Polenul conţine de 20 de ori mai multa vitamina A decât morcovul, şi tot asemenea provitamina A. Un gram de polen conţine suficientă rutină pentru a asigura prevenirea hemoragiilor la nivelul crierului, inimii sau retinei. Vitamina E reduce parţial afecţiunile provocate de bioxidul de carbon şi de bioxidul de sulf, gaze atât de periculoase pentru orăseanul zilelor noastre. Suplimentarea cu polen a regimului alimentar adauga organismului substanţe de bază ale acizilor nucleici, realizându-se astfel o modernă terapie celulară necostisitoare. Polenul mai conţine: Minerale importante, ca fierul şi magneziul, Numeroase microelemente, Multa lecitină şi în special acizi nucleici.
MIEREA contine urmatoarele elemente: apa, zaharuri nereductoare, gome si dextine, substante minerale, proteine, acizi organici, fermenti,vitamine, hormoni, in total 435 de substante organice.Principalele vitamine regasite in miere sunt cele din complexul B, iar in cantitate mai mica vitaminele C, A, D, si K. Acizii organici: gluconic, fosforic, formic, lactic, citric etc., cu un rol deosebit in functionarea organismului uman.Substantele minerale,: potasiul, magneziul, fosforul, clorul, calciul, sodiul, sunt prezente sub o forma biologica usor asimilabila de organism.Dintre care cele mai importante enzime prezente in miere amintim :amilaza, invertaza, catalazele, lipaza
MOD DE UTILIZARE
Ingerarea este bine sa se faca dimineata, pe stomacul gol si cu jumatate de ora inainte de mesele principale. Este indicat sa se mestece foarte bine, pentru a se amesteca in saliva, pana cand compozitia devine fluida, ceea ce ii sporeste efectul alimentar si terapeutic. Cu cat se tine mai mult timp in gura, cu atat elementele sale nutritive sant mai bine asimilate.
Se vor lua urmatoarele doze:
PRECAUTII
Contraindicat in:
RECOMANDARI DE PASTRARE
A se pastra la frigider.
Acest supliment poate sta īn frigider fără nici o problemă pentru 12 luni; totuşi, ca la orice alt aliment, de īndată ce recipientul este deschis, este bine să :