Introducere » ALIMENTE SI BAUTURI BIO » MIERE DE ALBINE » Roua Florilor miere tei
Ca orice sortiment de miere, mierea de tei preia din calitatile exceptionale ale florilor din care provine.
Deoarece in Romania se afla cele mai mari masive de tei din Eupora, mierea de tei de la noi este exportata in tot vestul Europei.
Mierea de tei este una din cele mai bune si mai apreciate sortimente de miere, continutul sau fiind bogata in vitamine (in special vitamina B1), aminoacizi, polen, uneori si o cantitate insemnata de mana (cu toate proprietatile acesteia), etc.
Proprietatile fizico-chimice ale mierii de tei sunt specifice :
- culoarea este galben portocalie, uneori roscata
- mirosul si aroma sunt caracteristice (fiind o miere destul de dulce cu o aroma deosebita)
- este fluida pana toamna, cand la temperaturi scazute cristalizeaza cu cristale mari (este asemanatoare untului), in sedimente existand o cantitate importanta de polen. Dupa aceasta cristalizare culoarea devine albicioasa iar gustul mai catifelat.