Introducere » ALIMENTE SI BAUTURI BIO » CAFEA, CACAO SI CIOCOLATA BIO » CAFEA VERDE ROBUSTA MACINATA CU GHIMBIR
Arbuștii de Cafea Verde Robusta cresc sub soarele Vietnamului, cel mai mare producator mondial de cafea robusta. Tulpinile pot atinge pana la 8-10 metri, iar boabele rezultate au forma ovala si nuanta asemeni nisipului.
Cafeaua Verde Robusta are un gust mai amarui decat sortimentul inrudit, Cafea Verde Arabica. Soiul Robusta a luat nastere in Etiopia, unde crestea la inceputul secolului XIX drept flora spontana. Era regasita si în Tanzania, Angola. A primit denumirea de Robusta si a inceput sa fie cultivata la inceputul secolului XX, devenind tot mai populara. Clima calda si ploile consistente din Vietnam sunt benefice tulpinilor de cafea, iar recoltele sunt imbelsugate.
Contine acid clorogenic, un ingredient cu multiple beneficii pentru organism. Protejeaza impotriva radicalilor liberi, are efect hepatoprotector si confera energie. Este bogata in antioxidanti si va ajuta sa dobanditi o silueta mai supla.
Cafeaua Verde Robusta are un gust mai amarui decât sortimentul inrudit, Cafea Verde Arabica.
Acidul clorogenic pe care il contine determina accelerarea ritmului de ardere a grasimilor din organism si ofera un plus de vitalitate.
A se pastra in ambalajul original, la temperatura camerei, la loc uscat si ferit de lumina directa a soarelui.
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor mici. Nu se recomanda copiilor si femeilor insarcinate sau care alapteaza.