ALIMENTE SI BAUTURI BIO / MIERE DE ALBINE
Specialități Miere Naturală de Albine
Oferita cu generozitate de albine din nectarul florilor, mierea este: medicament, indulcitor natural, nutrient excelent, sursa de vitamine si minerale, produs natural antibacterian , antimicotic si antioxidant, laxativ natural. Proprietatile anti-inflamatoare calmeaza si cicatrizeaza zgarieturile,ranile, arsurile avand si un efect emolient pentru piele.
Mierea , cel mai dulce medicament, contine vitamine precum: B1, B2, B3, B5, B6 si C in functie de calitatile nectarului si polenului, recomandata si pentru cresterea si dezvoltarea armonioasa a celor mici si revitalizarea celor in varsta. Acestor vitamine li se adauga minerale precum: cupru, iod si zinc (in cantitati mici datorita prezentei in polen). Bunatatea mierii, gustul si dulceata florilor este insasi medicament pentru suflet.
Mierea de mană de pădure provine în cea mai mare parte din sucurile dulci de pe alte părţi ale plantelor decât florile (este obţinută de pe frunzele de brad, de frasin şi de stejar), în amestec cu nectarul florilor din pădure. Este o miere foarte închisă la culoare, aproape neagră, cu un gust pronunţat, uşor amărui. Este singura miere care nu coţine polen, de aceea se recomandă persoanelor
Mierea din flori de zmeură este o miere produsa de albine din nectarul florilor de zmeura, in zonele impadurite din Muntii Giurgeului, judetul Harghita. Culoarea mierii de zmeura in forma lichida este portocaliu-deschis. Cristalizarea mierii de zmeura se produce intr-o perioada mai scurta si mierea in aceasta forma prezinta o culoare galben-deschis. Datorita aromei si proprietatilor sale
Mierea de cimbrişor o miere 100% naturală, fără nici un fel de adaosuri de arome, ea fiind obţinută atât din culturile spontane de Cimbrişor de Câmp, cât şi din culturile agricole de Cimbru de Cultură, în perioada de florescenţă, ambele fiind plante aromatice cu proprietăţi terapeutice recunoscute. Este un sortiment de miere foarte aromat datorită buchetului floral pe care îl are. Cimbrişorul
Mierea de eucalipt este usor mentolata si are proprietati expectorante deosebite atunci cand aveti accese de tuse. Tara de origine a acestei varietati de miere este Australia dar este produsa pe scara larga si in Portugalia si Spania. Este utilizata pentru tratarea racelilor si a durerilor de cap, iar iubitorii de ceai o considera ca fiind unul dintre cei mai buni indulcitori naturali. Tara de
Mierea de castan este foarte amaruie, cu o aciditate redusa, bogata in continutul de polen, saruri minerale si tanin. Am aflat ca mierea de castan e recomandata celor care au probleme cu fierea. Tara de origine: Franta
Mierea de lavanda are un gust aparte si o aroma fina care pastreaza calitatile florii de lavanda. Concentratia de polen de lavanda este redusa, de 15-20%, ph-ul este scazut si aciditatea relativ mare, fiind considerata o miere de calitate superioara. Tara de origine: Franta
Mierea de portocal este antispasmodica, fiind foarte indicata persoanelor nervoase, anxioase, in cazurile de migrena, insomnie, palpitatii; este o buna miere pentru primavara. Este o miere cristalizata din flori de portocal. Tara de origine: Spania
Mierea de anason este o adevarata delicatesa, apreciata pentru gustul si aroma deosebite. Se poate utiliza în cazul unor tulburări digestive, balonări sau afecțiuni bronșice.Poate fi folosita pentru a scăpa de tusea cauzată de răceală sau pentru a beneficia de o digestie ușoară. Mierea trebuie mentinuta la temperatura camerei pentru a nu cristaliza Tara de origine: Spania
Mierea de migdale este dulce, cu un gust puternic de migdale. Este o miere rara din cauza ca florile de migdal infloresc timpuriu in timp ce albinele inca nu sunt active. Mierea de migdale ajuta la digestie. Ea este compusa din 80% carbohidrati, in principal fructoza (38%), glucoza (30%), maltoza si zaharoza in cantitati mici. Aceasta contine, de asemenea, substante numite inhibins si enzime
Laptisorul de matca contine proteine, amino-acizi esentiali, glucide, acizi grasi, vitamina B5, minerale (Ca, Mg, Fe), vitamina A, B1, B2, B6, B12, D, E, K. Combinatia de miere cu 2% concentratie laptisor de matca este ideala pentru stimularea imunitatii si o cura de energie si vitalitate. Se recomanda a se folosi 3 lingurite/ zi, dupa mesele principale ale zilei, dar nu mai tarziu de ora 18.00.
Fructul Goji este o comoara a Tibetului, cunoscut ca si “fructul longevitatii”. Este puternic antioxidant, intareste muchiul cardiac si sistemul imunitar, reduce efectele procesului de imbatranire. Are un continut foarte mare de vitamina c, B1, B2, B6, precum si vitamina E –foarte rar intalnita in alimente. Valoarea calorica totala: 370 kCal / 100gr fructe uscate - 25% goji
Nucile sunt o excelenta sursa de acizi grasi Omega 3, 50gr de nuca oferind 90% din cantitatea zilnica recomandata. Nucile contin arginina, un aminoacid esential care ajuta la reducerea tensiunii mari. Amestecul de nuci cu miere poate fi mult mai usor digerabil de catre organism, mierea fiind astringenta echilibreaza acizii grasi continuti in nuca.