Introducere » ALIMENTE SI BAUTURI BIO » INDULCITORI BIO » Indulcitor Sweet Freedom- Dark
De acum puteti arunca absolut tot zaharul din casa! Sweet Freedom este tot ce aveti nevoie!
Valori nutritionale | per 100 gr | per portie (1 lingurita = aprox. 4.6 gr) |
Energie - kcal | 292 | 13 |
Energie - kj | 1237 | 57 |
Proteine | 0 | 0 |
Carbohidrati | 79 | 4 |
din care zaharuri * | 79 | 4 |
*fructoza naturala din fructe | ||
Grasimi | 0 | 0 |
Fibre | 0 | 0 |
Sodiu | 0 | 0 |
Ingrediente pentru 10 portii :
- 1 lingurita praf de copt fara gluten
- 1 lingurita si jumatate ghimbir macinat
- 200 gr migdale macinate
- 30 gr nuci pecan, maruntite
- 50 gr ulei de masline
- 160 gr Sweet Freedom Dark
Incalziti cuptorul la 180 gr C. Pregatiti 2 tavi cu hartie de copt.
Mixati intr-un bol mare praful de copt cu ghimbirul macinat. Adaugati migdalele si nucile pecan si creati un spatiu in centru.
Turnati uleiul si indulcitorul si amestecati cu o lingura de lemn pana cand mixul e omogen.
Luati din mix cu o lingura de desert, formati o bila si apoi presati pana obtineti o forma de biscuite. Asezati pe hartia de copt.
Repetati si lasati spatii intre biscuiti pentru a permite cresterea lor pe durata coacerii.
Coaceti timp de 10-12 minute pana devin aurii.
Lasati sa se raceasca pe tava (partial) si indepartati-i cu un cutit plat.
Ingrediente pentru 1 portie :
30 gr fulgi fini de ovaz
125 ml apa
125 ml lapte la alegere (vegetal sau animal)
1 lingurita scortisoara
Sweet Freedom Dark dupa gust
DESCRIERE:
Gatiti fulgii cu apa, laptele si scortisoara intr-un vas mic la foc mare, amestecand ocazional pana se obtine consistenta dorita.
Adaugati la final indulcitorul Sweet Freedom.
Ca topping puteti adauga seminte prajite sau granola.
Ingrediente pentru 6 portii
200 gr unt
250 gr Sweet Freedom Dark
60 gr sos de mere neindulcit/ piure de mere si affine
250 gr faina de orez brun sau faina integrala
85 gr seminte de in maruntite
1 lingurita praf de copt
1 varf de cutit de sare
Cateva picaturi de extract de vanilie
200 gr fulgi de ovaz
120 gr nuca de cocos deshidratata
Preincalziti cuptorul la 180 grade C.
Amestecati faina, fulgii, praful de copt, semintele de in, sarea si nuca de cocos intr-un bol.
Topiti untul, Sweet Freedom si vanilia intr-o tigaie mica.
Turnati mixul din tigaie peste ingredientele din bol si amestecati bine, cu o lingura de lemn.
Cu ajutorul lingurei turnati bucati din mix pe o tava non-aderenta sau intr-una acoperita cu hartie de copt.
Coaceti 10-12 minute, pana prajiturile capata o nuanta aurie.
Scoateti tava din cuptor si lasati prajiturile sa se raceasca timp de 5 minute pana la inlaturare.
Ingredinte pentru 4 portii
60 gr ulei de masline
60 gr Sweet Freedom Dark
25 gr faina de orez
15 grame pudra de cacao
½ lingurita praf de copt
Un varf de cutit sare de mare
25 gr migdale maruntite si inmuiate in apa (in prealabil)
20 ml lapte de migdale
1 ou de dimensiune medie
½ lingura extract de migdale
20 gr ciocolata neagra (70%)
Topping :
90 ml lapte de migdale
75 gr ciocolata neagra (70%)
25 gr Sweet Freedom Dark
¼ lingurita extract migdale
20 gr migdale prajite si maruntite
50 gr ciocolata neagra (70%)
Migdalele se pot inmuia turnand 125 ml apa fiarta peste 25 gr migdale. Lasati sa se infuzeze 15-30 minute si apoi dati migdalele prin blender. Cu ajutorul unei strecuratori puteti elimina excesul de apa.
Preparare
Ingrediente pentru 4 portii :
1 banana mare
1 mango
2 mere
1 para
1 lingurita de unt sau ulei de masline
1 / 2 lingurita nucsoara maruntita
1 lingura Sweet Freedom Dark
4 linguri iaurt natural, neindulcit
4 lingurite seminte prajite (optional)
Taiati fructele in felii similare ca marime.
Incalziti untul/uleiul la foc mediu, intr-o tigaie.
Adaugati fructele, presarati cu nucsoara, gatiti timp de 2-3 minute, amestecand continuu.
Adaugati Sweet Freedom, amestecati si lasati pe foc pana cand fructele devin usor caramelizate.
Impartiti amestecul la 4 boluri, adaugati deasupra 1 lingura de iaurt natural si presarati seminte.
Vara puteti gati pe gratar, punand toate fructele (fara ulei/unt) plus nucsoara si indulcitorul in folii de aluminiu si preparandu-le la gratar timp de cateva minute.
Ingrediente (pentru 16 portii)
100 ml ulei de masline sau unt
120 gr Sweet Freedom Dark
250 gr musli fara zahar
50 gr fulgi de ovaz
300 gr merisoare proaspete, maruntite, sau 100 gr merisor uscat
Preincalziti cuptorul la 180 gr C.
Topiti untul sau incalziti uleiul intr-o tigaie, adaugati Sweet Freedom Dark si amestecati.
Adaugati musli-ul, ovazul si merisoarele si amestecati.
Ungeti o tava si puneti inauntru hartie de copt.
Turnati compozitia si intindeti uniform in tava.
Coaceti 15-20 minute, pana capata o culoare aurie.
Taiati in 12-16 bucati si lasati sa se raceasca complet inainte sa inlaturati batoanele.
Daca folositi merisor proaspat, batoanele vor deveni foarte fragede si se vor rupe usor !
Ingrediente pentru 10 portii
175 grame faina alba fara gluten
2 lingurite praf de copt fara gluten
½ lingurita bicarbonate
¼ lingurita guma xanthan
½ lingurita sare
100 ml ulei de masline
100/125 ml sos de mere
150 ml Sweet Freedom Dark
1 lingura pasta de vanilie sau 2 linguri extract de vanilie
100 ml cafea tare
150 gr ciocolata amaruie, fara lapte, sub forma de discuri
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Umpleti formele cu hartie de copt si ungeti-le cu putin ulei.
Mixati toate ingredientele uscate intr-un bol mare.
Mixati toate ingredientele lichide in alt bol si apoi, folosind o lingura de lemn, turnati amestecul peste cel anterior.Amestecati cu grija, pana la o consistenta uniforma, fara a rupe discurile de ciocolata.
Coaceti compozitia aprox. 14-16 minute.